Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Wat als de buitenwereld een totaal vertekend beeld van je heeft en je er niks aan kan doen…

Inhoud

Jack is een succesvolle advocaat die mishandelde vrouwen verdedigd. Grace is een vrouw die op jonge leeftijd voor haar zusje met het syndroom van Down moest zorgen en daardoor vroeg volwassen is geworden.

Wanneer Grace en Jack elkaar ontmoeten lijkt alles perfect, ze zijn voor elkaar bestemd. Grace is hopeloos verliefd en wil alles voor jack laten vallen om met hem in het huwelijksbootje te stappen en in haar droomhuis te wonen. Ze zegt haar baan op, omdat Jack bereid is om het schoolgeld van haar zusje, Millie te betalen.

Tot aan de dag van haar huwelijk lijkt alles perfect. Ze heeft haar droomman en ze nemen ongeveer een jaar later Millie in huis, omdat ze dan te oud is voor de school waar ze nu naartoe gaat en woont. De lieftallige Jack wilde niet dat ze naar een inrichting moest waar ze zich misschien niet thuis zou voelen, dus heeft hij besloten haar in huis te nemen. Dit zorgt voor belangstelling en bewondering van vrienden en collega’s.

‘Soms is het perfecte huwelijk de perfecte leugen’

Wanneer Grace in Thailand aankomt is er niets meer over van de droom waar ze in leefde. Voor de buitenwereld blijven ze een perfect stel, want er worden foto’s gemaakt om te kunnen laten zien. In werkelijkheid is het allesbehalve perfect en moet Grace iedere dag opnieuw in goede banen zien te leiden om niet gestraft te worden.

De prijs die Grace moet betalen wanneer ze de mist in gaat is te pijnlijk, dus probeert ze zich volledig aan te passen aan zijn wensen. Zal het haar ooit lukken om te kunnen ontsnappen aan de hel waar ze in leeft en kan ze ervoor zorgen dat niet ook Millie erin terecht komt.

Mijn mening

Ik had dit boek al vaak als tip gekregen en heb hem dan nu ook gelezen. ‘Achter gesloten deuren’ is het debuut van de schrijfster B.A. Paris en wat vond ik hem spannend.

Het verhaal vond ik heel origineel en spannend. Het begin bouwde rustig op, maar wel met een bepaalde spanning die je vasthield. Doordat ik de achterflap had gelezen wist ik dat het spannend moest worden en daardoor wilde ik blijven lezen. Het werd al snel spannender en ik wilde steeds meer te weten komen over het leven van Jack en Grace.

De chantage en het spel van Jack hield mij in zijn greep. De gedachten van Grace probeerde ik te pijlen en kon ik me vaak in vinden. Het beklemmende van haar situatie hield mij in zijn greep. Ik vond het heel spannend om te weten wat er uiteindelijk ging gebeuren, omdat er geen uitweg lijkt te zijn.

Het boek zelf is onderverdeeld in het heden en het verleden. Het wisselt tussen het heden en het verleden en wordt verteld vanuit de ogen van Grace. De schrijfstijl vond ik erg prettig omdat er een fijne opbouw in zat. Er werd spanning opgebouwd richting het einde die het hele verhaal voelbaar was.

Een echte aanrader voor mensen die graag een boek hebben dat je vast blijft houden.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Achter gesloten deuren

Schrijver: B.A. Paris

Uitgeverij: Ambo Anthos 

Genre: Thriller

 

 

Een gedachte over “Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s