Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Katy is blogger en heeft als grootste hobby lezen. Wanneer ze verhuisd van Florida naar West Virginia weet ze nog niet dat ze op een mysterieuze plek is komen te wonen.

Inhoud

Op een dag wil ze toch echt kennis maken met mensen in de omgeving, hoewel ze ook graag op haar kamer een boek leest trekt ze er toch op uit. Ze belt aan bij de buren en maakt meteen kennis met norse, maar charmante Daemon. Daemon wordt er niet bepaald warm van als hij Katy ziet en doet eigenlijk ook meteen onaardig vanaf moment één.

Dee daarentegen, de zus van Daemon, is een stuk aardiger en reageert meteen enthousiast op het nieuws dat Katy haar nieuwe buurmeisje is.De twee raken steeds meer aan de praat en spreken een aantal keer af om samen iets te ondernemen.

Daemon ziet de vriendschap tussen hen twee niet zitten en probeert Dee dan ook zover mogelijk bij Katy vandaan te houden. Al begrijpt Katy hier niks van en gaat hier dan ook regelrecht tegenin.

Er gebeuren steeds meer merkwaardige dingen wanneer Katy bij Daemon en Dee in de buurt is. Al snel vraagt ze zich af wie haar buren precies zijn. Waar zijn hun ouders? Zijn die wel echt altijd aan het werk of is er meer aan de hand?img_0691

Mijn mening

Obsidian is het eerste deel van Lux serie. Zelf vond ik het boek erg leuk om te lezen (luisteren in mijn geval). De verhaallijn is niet echt origineel, maar dat vond ik niet storend. Zulke boeken zijn leuk voor tussendoor.

De personages spraken mij ook erg aan en ik voelde meteen een klik met Katy. Ze blijft doorzetten en laat zich niet van haar stuk brengen. Ze wil koste wat kost weten waar ze mee te maken heeft en niemand houdt haar daarentegen.

Ook is de spanning tussen de personages goed voelbaar in het verhaal. Het bouwt al op vanaf het begin van de ontmoeting en zet door in het hele verhaal.

Ook heeft het einde ervoor gezorgd dat ik heel benieuwd ben naar de rest van de serie. Het is een echte Young adult en als je van fantasy houdt is dit wel echt een aanrader.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

 

 

 

 

Een gedachte over “Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s