Tabula Rasa

Tabula Rasa is een bloedstollende psychologische thrillerserie op Netflix. De serie zit vol met onverwachte wendingen en een heel verassend eind!

Inhoud

Annemie D’Haeze (ook wel Mie genoemd) lijdt aan geheugenverlies na een auto-ongeluk. Mie beland in een gesloten psychiatrische instelling.Ook wordt Thomas de Geest vermist en beweert een rechercheur dat Mie de laatste is die hem gezien kan hebben, maar ze kan zich er niks meer van herinneren.img_1237

Tijdens het verblijf in de instelling wordt ze meerdere malen ondervraagt door de rechercheur, maar kan zich steeds niks herinneren. Ook krijgt ze hulp van een psycholoog die haar probeert te helpen dingen te herinneren over Thomas de Geest. Ze begint aan zichzelf te twijfelen en aan haar omgeving. Wie is te vertrouwen en wie niet?

Ook heeft Mie een dochtertje en woont ze samen met haar man, Benoit. Het nieuwe huis dat ze hebben gekocht heeft iets spookachtigs. Voor het auto-ongeluk van Mie woonde ze er samen met haar gezin, maar kreeg ze iedere keer nachtmerries en voelde ze zich na een tijdje niet meer veilig het huis.

Ook begon Benoit en haar dochter zich raar te gedragen. Achterdocht speelde een grote rol in het huis van de familie, maar waarom?

Mijn mening

Tabula rasa was voor mij de eerste belgische serie die ik heb gezien. In het begin vond ik het een beetje een aparte serie, omdat hij iets richting horror ging vond ik. De shots zorgden voor een schrikreactie en dat maakte dat ik het iets minder vond, maar toen ik verder keek werd het steeds spannender.

Ik vond de verhaallijn heel orgineel en ook spannend. Ik wilde constant weten hoe het afliep en waar Thomas de Geest was. Ook het psychologische stuk van de serie vond ik erg goed in elkaar steken, omdat ik veel dingen totaal niet aan zag komen, maar uiteindelijk wel klopte.

Mijn mening is wel dat je moet houden van zulk soort series. Hij is Belgisch, dus dat maakte het voor mij iets minder aantrekkelijk, maar het tegendeel is zeker bewezen. Ik vind deze serie zeker een aanrader! Voor de liefhebbers, hij staat momenteel op Netflix.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Een gedachte over “Tabula Rasa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s