Aanpakken – Sophie Kinsella

Samantha Sweeting werkt als juriste voor een groot bedrijf en is zo ongeveer 24 uur per dag en 7 dagen in de week bezig met haar werk. Ze heeft alles over voor het bedrijf en is daardoor weinig thuis.

Inhoud

Wanneer ze op een dag tijdens het opruimen van haar bureau een taak ziet liggen van een aantal weken geleden, beseft ze dat ze die niet heeft afgerond. De eerste taak in haar hele carrière die ze niet heeft afgerond en die haar haar baan zou kunnen kosten. Samantha kan wel door de grond zakken van schaamte en besluit te vertrekken. Ze stapt op de trein naar een onbekende bestemming.

Ze komt uit in een dorpje waar ze uiteindelijk ergens aanbelt om te vragen voor een aspirientje voor de hoofdpijn. Ze komt bij een stel thuis in een gigantisch huis en wordt ontvangen als de nieuwe huishoudster. Door de hoofdpijn stemt ze overal mee in en wordt ze volgende dag wakker als nieuwe huishoudster van de familie Geiger.

Ze wordt meteen aan het werk gezet en mag gaan koken voor de familie, maar Samantha beseft zich op dat moment dat ze niks kan koken, niet kan schoonmaken, niet weet hoe alle huishoudelijke apparaten werken en moet zich er proberen vanaf te praten en zo snel mogelijk te vertrekken.

Op de een of andere manier lukt haar dit niet helemaal, want uiteindelijk neemt ze haar taak heel serieus en wordt ze volop huishoudster. Maar wat is er gebeurt met de oude Samantha, de juriste?

Mijn mening

Ik kreeg dit boek als tip van een collega en het was honderd procent de moeite waard. Dit was het eerste boek dat ik las van Sophie Kinsella en ik vond het een heel leuk boek. Normaal gebruik ik het woord leuk niet, omdat het een brede term is, maar ik vond het echt een humoristisch en grappig boek.

Het las heel vlot en ik moest af en toe hard op lachen van de fouten die Samantha maakte. Ik kon me goed inbeelden in de personages en ik zag het ook voor me hoe de situaties eruitzagen.

Voor als je van humor houdt en even een feelgood boek wil lezen is dit een echte aanrader. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s