Hoe ik per toeval bij een YA-avond van Tiny Fisscher uitkwam

Afgelopen donderdagavond kwam ik, de titel zegt het al, per toeval uit bij een YA-avond bij boekhandel Veenendaal in Amersfoort. Ik was in de boekhandel om te kijken of er nog leuke boeken waren die ik bij mijn verzameling kon voegen toen er een vrouw in de winkel riep dat er een Shakespeare YA-avond boven ging beginnen.

Ik had geen idee wat het was, maar hoopte dat het iets te maken had met het nieuwe boek van Tiny Fisscher, ‘Romeo & Julia’. Ik besloot uiteindelijk om er een spontaan uitje van te maken en aan te sluiten bij de avond.

Tiny Fisscher zat inderdaad voor een klein clubje haar verhaal te vertellen en ik kon nog aansluiten. Ze begon met vertellen over hoe haar schrijversleven tot stand was gekomen en waardoor ze geïnspireerd is geraakt.

img_0617Wat mij vooral meteen aansprak was de zekerheid waarmee ze haar verhaal vertelde. Je kon merken dat ze erg trots is op haar werk en dat ze zover is gekomen. Ze vertelde daarbij wel dat ze niet altijd zo zeker is geweest en ze liever op de achtergrond blijft als persoon, maar haar werk mag de hele wereld over gaan.

Hierbij vertelde ze ook dat heeft leren doorzetten, doordat ze soms werd afgewezen bij uitgeverijen.

Dit vond ik mooi, omdat ze daarbij liet merken dat het echt gaat om het schrijven en de boeken die op de markt verschijnen en niet direct om haar. Al moet ik daarbij wel vermelden dat ik haar als persoon echt heel inspirerend en vol energie vond. Dit gaf mij erg veel motivatie en inspiratie om alles uit het leven te halen en natuurlijk het boek ‘Romeo & Julia’ te gaan lezen.

Ik vond het erg leuk om bij deze avond aanwezig te zijn en het heeft de drempel ook verkleint om alleen naar zulke avonden te gaan. Ik wist nooit wat ik ervan kon verwachten, maar heb nu wel een indruk gekregen en het heeft me ook erg enthousiast gemaakt.

Op het einde heb ik een exemplaar gekocht en deze meteen laten signeren. Dit was overigens ook mijn eerste boek dat ik heb laten signeren en ook de eerste keer dat ik bij zo’n bijeenkomst ben geweest.img_0711

Het is zeker een aanrader om naar zulke avonden te gaan, wanneer je van boeken en lezen houdt, maar ook van schrijven. Het kan zorgen voor extra inspiratie, maar ook motivatie voor het schrijven en lezen van boeken.

Binnenkort ga ik het boek lezen en verschijnt er een recensie online.

Een gedachte over “Hoe ik per toeval bij een YA-avond van Tiny Fisscher uitkwam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s