Mijn leesmaand: januari

De titel zegt het al; ik heb veel kunnen lezen in de eerste maand van het nieuwe jaar. Maar liefst 7 boeken las ik uit. Ik wil dit jaar 40 boeken gelezen hebben en dit doel lijkt haalbaar als het zo door gaat!

De boeken die ik las en wat ik ervan vond vind je hieronder kort samengevat.

Huis te koop – Ruth Ware

Dit is een spannend kort verhaal. Het gaat over Liz en Mark, ze zijn opzoek naar hun droomhuis. Wanneer ze die gevonden lijken te hebben gaan ze het bezichtigen. Liz stuit daar op een aanwijzing en ze denkt dat dit met een verdwijning van een aantal jaar geleden te maken heeft, maar is dat ook zo?

Ik vond dit boek te kort voor een verhaal, het leek meer een intro van een spannende thriller. Het is wel pakkend en sterk geschreven en wist de spanning goed vast te houden bij mij.

De eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Wanneer Chleo na een ruzie met haar moeder staat te wachten op de bus om naar huis te gaan en haar excuses aan te bieden, rijdt de eerste bus die voorbij komt door zonder Chleo mee te nemen. Even later komt er een andere bus aan, een touringcar, die stopt iets voorbij de bushalte. Chleo stapt zonder na te denken in de bus en die rijdt weer verder. snapseed-18

Wanneer ze in is gestapt weet ze nog niet dat het een ware gaat worden en ze er niet zomaar weer uit kan komen. Wanneer ze wakker wordt blijkt de bus in een soort garage te staan en ze blijkt niet de enige te zijn die er is.

Samen met 9 anderen is ze beland in een nachtmerrie wanneer er duidelijk op de muur staat geschreven; ’Elimineer de helft om de anderen te laten leven’.

Ik verwachtte veel van het boek voor ik eraan begon, omdat ik er al veel goede verhalen over had gelezen. Het boek voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Wauw wat is dit goed geschreven. Het boek bevat verdriet, angst, haat en liefde. Dit alles was van begin tot eind duidelijk voelbaar.

Lees hier mijn volledige recensie.

Schuld – Mel Wallis de Vries

Leila heeft zichzelf opgehangen aan een balk in haar slaapkamer en is daarna, helaas te laat, gevonden door haar broer.

Niemand lijkt echt te weten wie Leila was en kijkt niet echt op van haar dood. Ook Kate leeft haar leven door na het verschrikkelijke nieuws. Ze maakt plezier met haar beste vriendinnen Britt en Milou. Wanneer ze het opneemt voor een brugklasser op school lijkt haar leven in een klap veranderd. Moet ze vrezen voor de jongen die ze aan heeft gesproken?

Dit boek zorgde er weer voor dat ik hem in een ruk uitlas en mij ontzettend nieuwsgierig maakte naar het einde. Het einde heeft me ook weer blij verrast, omdat het geen enkele keer in mijn gedachten is geweest.

Lees hier mijn volledige recensie.

Wild – Mel Wallis de Vries

Liv, Britt, Rosalie, Eva, Jack en Fabian gaan op examenreis naar de villa van Livs ouders in Spanje. Het geluk kan niet op. Enthousiast gaan ze op reis en komen ze aan in de villa. Zoals bij iedere examenreis wordt er veel gedronken op deze vakantie, maar dit lijkt de verhoudingen tussen de vrienden te beïnvloeden.

img_8791Wanneer de helft en het overtuigende deel van de groep besluit een nachtje te gaan kamperen in het nabijgelegen natuurgebied lijkt dit het begin van een verschrikkelijk avontuur. De slaapzakken en het eten wordt gepakt en ze vertrekken het bos in. Jack besluit dat ze een stukje van het pad af moeten, omdat ze dan niet gezien worden door de politie.

‘Wild’ vond ik vergeleken met andere boeken van Mel Wallis de Vries tegenvallen. Dit kan in dit geval verschillende redenen hebben, moet ik erbij vernoemen. Ik heb dit boek als luisterboek geluisterd en ik heb de laatste weken ongeveer vier boeken van Mel Wallis de Vries gelezen. De boeken lijken op elkaar doordat ze vaak dezelfde opbouw en een onverwachts einde hebben.

Lees hier mijn volledige recensie.

Valse Salie – Roos Boum

Diana en Art zijn getrouwd en wonen samen in een flat. Art heeft een enorme kinderwens, maar Diana ziet dat absoluut niet zitten. Ze raakt plotseling toch zwanger, maar wil afzien van het kind. Ze wil dat niemand weet dat ze eigenlijk zelf geen kind wil en kiest ervoor zichzelf zo hard te slaan in haar buik totdat ze een miskraam krijgt.

snapseed-22

Wanneer Diana nog een keer zwanger blijkt te zijn, lukt het niet om voor nog een miskraam te zorgen. Ze krijgt ongewenst een dochtertje en noemt haar Rosalinde.

Diana kan het na de bevalling niet opbrengen om voor ‘het kind’ te zorgen. ‘Het kind’ is haar benaming van Rosalinde. Ze wil haar niet zien en al helemaal niet voor haar zorgen.

Ik vond dat dit verhaal heel goed in kaart bracht wat het deed met het kind zelf. Het kind was in dit geval slachtoffer van haar moeder. Roos verteld haar verhaal en vertelt dit op een neutrale en open manier.

Lees hier mijn volledige recensie.

Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Wanneer er een man dood wordt aangetroffen en blijkt dat zijn hart uit zijn lichaam is verwijderd gaan alle alarmbellen af bij inspecteur Helen Grace. Er is iemand bewust van het leven beroofd en het is hopen dat er geen volgende slachtoffers gaan vallen.

Helaas is niets minder waar, er wordt al snel nog een lichaam gevonden en de overeenkomst lijkt er niet te zijn, totdat ze de locaties met elkaar gaan vergelijken. Allebei de slachtoffers zijn gevonden in een wijk waar prostitutie de voorhand heeft.

snapseed-23‘Piep zei de muis’ is het tweede deel van de Helen Grace serie. Dit deel vond ik minder dan het eerste deel die ik heb gelezen. Het verhaal vond ik minder sterk en minder pakkend. Wat ik wel erg vernieuwend vond was het onderwerp van het verhaal. Een moord op mannen die het met prostituees doen. Het zorgde voor mij voor nieuwsgierigheid.

Lees hier mijn volledige recensie.

Royals 1 verleiding – Erin Watt

Ella is een meisje die al vanaf haar geboorte probeert te overleven. Haar moeder is er niet altijd voor haar geweest, had vaak vriendjes en werkte veel. Ze hadden het niet breed en wanneer haar moeder ziek wordt moet Ella geld gaan verdienen, ze kiest er zelf voor om als stripteasedanseres aan het werk te gaan.

Wanneer er op een dag iemand op haar school verschijnt en hij verteld dat hij haar voogd is staat Ella’s wereld op haar kop. Haar vader is dood en hij heeft Callum Royal aangewezen als haar voogd.

Callum Royal is een heel rijke man en bezit een enorm huis. Ella wordt min of meer gedwongen om mee te gaan naar zijn huis waar zijn vijf zonen wonen. Vanaf dat Ella een stap in het huis zet staat haar wereld op z’n kop.

Dit boek heeft mij volledig verbaasd. Het was totaal niet wat ik ervan had verwacht. Het verhaal begon voor mij al pakkend, over Ella die in een soort overlevingsstand is gezet en wordt geconfronteerd met het feit dat ze een voogd heeft die heel rijk is. Dit maakte dat ik door wilde lezen, ik wilde weten hoe dit af ging lopen.

Lees hier mijn volledige recensie.

96358b38-f0ab-4b11-955b-176ad18d045e

Wat ik dus al eerder noemde was januari een goede leesmaand voor mij, dit komt mede doordat ik niet naar school hoefde en ik dus veel vrije tijd had. Dit zal de komende maanden weer minder worden, omdat ik weer mag beginnen met een nieuwe minor. Ik heb hier heel veel zin in en ben erg benieuwd wat februari mij gaat brengen.

Welke boeken heb jij gelezen in januari?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s