Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Een nieuwe moordzaak voor Helen Grace waarvoor ze zich weer voor de volle honderd procent voor gaat!

Inhoud

Wanneer er een man dood wordt aangetroffen en blijkt dat zijn hart uit zijn lichaam is verwijderd gaan alle alarmbellen af bij inspecteur Helen Grace. Er is iemand bewust van het leven beroofd en het is hopen dat er geen volgende slachtoffers gaan vallen.

snapseed-23

Helaas is niets minder waar, er wordt al snel nog een lichaam gevonden en de overeenkomst lijkt er niet te zijn, totdat ze de locaties met elkaar gaan vergelijken. Allebei de slachtoffers zijn gevonden in een wijk waar prostitutie de voorhand heeft.

Het onderzoek wordt in volle gang gezet, want het lijkt erop dat er weer een seriemoordenaar actief is. Binnen het team wordt het Helen niet altijd makkelijk gemaakt, door onder andere de terugkeer van Charlie die na de zware zaak van Marianne (Helens zus) weer aan het werk wil en mag.

Maar voor Helen zit de vorige moordzaak ook nog diep in haar geheugen en lukt het haar niet altijd om zich volledig in te kunnen zetten. Lukt het Helen wel om deze zaak op te lossen en het verleden achter zich te laten?

Mijn mening

‘Piep zei de muis’ is het tweede deel van de Helen Grace serie. Dit deel vond ik minder dan het eerste deel die ik heb gelezen. Het verhaal vond ik minder sterk en minder pakkend. Wat ik wel erg vernieuwend vond was het onderwerp van het verhaal. Een moord op mannen die het met prostituees doen. Het zorgde voor mij voor nieuwsgierigheid.

4ccce950-5f45-488c-b96d-906b7826dfdb

Wat ik ook erg sterk vond was dat Helen Grace niet neer werd gezet als de koude en kille inspecteur, maar als een vrouw die ook haar kwetsbare kanten heeft, maar te allen tijde professioneel wil blijven.

Een van mijn doelen in 2019 is de hele serie van Helen Grace lezen. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie en verwacht alleen maar veretering, ookal vond ik dit weer een goede thriller!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Piep zei de muis

Schrijver: M.J. Arlidge

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Thriller

 

 

Een gedachte over “Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s