De eliminatie – Daniëlle Bakhuis

‘’Elimineer de helft om de anderen te laten leven’’, staat er op de muur geschreven wanneer het licht in de donkere garage wordt gedimd.

Inhoud

Wanneer Chleo na een ruzie met haar moeder staat te wachten op de bus om naar huis te gaan en haar excuses aan te bieden, rijdt de eerste bus die voorbij komt door zonder Chleo mee te nemen. Even later komt er een andere bus aan, een touringcar, die stopt iets voorbij de bushalte. Chleo stapt zonder na te denken in de bus en die rijdt weer verder.

Wanneer ze in is gestapt weet ze nog niet dat het een ware hel gaat worden en ze er niet zomaar weer uit kan komen. Wanneer ze wakker wordt blijkt de bus in een soort garage te staan en ze blijkt niet de enige te zijn die er is.snapseed-18

Samen met 9 anderen is ze beland in een nachtmerrie wanneer er duidelijk op de muur staat geschreven; ’Elimineer de helft om de anderen te laten leven’. In het begin wordt er nog gedacht door iedereen dat het een of andere grap is, maar wanneer er een rugzak met middelen om iemand mee te doden wordt gevonden, wordt de angst werkelijkheid.

In de garage is de sfeer grimmig, omdat niemand weet wat ze van elkaar kunnen verwachten. Iedereen wil overleven, maar niemand wil doden. Wie is het waard om te blijven leven?

Mijn mening

Ik verwachtte veel van het boek voor ik eraan begon, omdat ik er al veel goede verhalen over had gelezen. Het boek voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Wauw wat is dit goed geschreven. Het boek bevat verdriet, angst, haat en liefde. Dit alles was van begin tot eind duidelijk voelbaar.

Ik had vanaf het begin al een klik met het hoofdpersonage, Chleo. In de donkere killie garage lijkt haar ware ik naar voren te komen, ze praat en komt voor zichzelf op. Ze krijgt zelfvertrouwen en neemt zelf de zorg van een kind op zich. Ik had bewondering voor haar, omdat ze in zo’n kille situatie toch de liefde boven de haat blijft kiezen.

De schrijfstijl van Daniëlle raakte me enorm. Het hield me vast en liet me nadenken. Ook riep het de vragen bij me op; wat zou ik doen in zo’n situatie? Zou ik iemand kunnen doden in zo’n situatie? Hoe de schrijfster zich heeft ingeleefd in deze onmenselijke situatie vind ik bewonderingswaardig te noemen!

Deze YA thriller is zeker een aanrader voor jong en oud!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: De eliminatie 

Schrijver: Daniëlle Bakhuis 

Uitgeverij: van Goor 

Genre: Jeugdthriller

 

Een gedachte over “De eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s