Top 5 2018

2018 was het jaar dat ik mijn bookstagram (_sunnybooksnl_) en mijn blog startte. Vanaf het begin geniet ik volop van de nieuwe mensen waarmee ik in contact ben kom, het schrijven van recensies en natuurlijk het lezen van vele mooie boeken.

snapseed-13

In 2018 heb ik een aantal keuzes gemaakt die mijn leven even op zijn kop hebben gezet, maar waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Ik hoop daarom in 2019 ook een kleine ‘nieuwe start’ te maken en natuurlijk vol enthousiasme door te gaan met lezen en schrijven.

Om het jaar af te sluiten heb ik een top 5 van mijn favoriete boeken van 2018 gemaakt:

1. Ik kan er net niet bij – Sander Verheijen 

Hartverscheurend, liefdevol en bijzonder geschreven verhaal, dat is zo ongeveer de samenvatting die ik dit boek zou willen geven. ‘Ik kan er nét niet bij’ is een verhaal over

1526810360319

een vader van twee zoons, de tweeling Willem en Maurits. Willem en Maurits zijn twee jongens met iets extra’s, door de schrijver beschreven als ‘zorgkindjes’.

Dit boek heeft mij geraakt. Ik had het uit en ik moest er nog een paar weken van bijkomen. Het verhaal is heel oprecht en eerlijk geschreven. De liefde, maar ook de frustratie is voelbaar bij de vader. Dit was absoluut mijn favoriet van 2018!

Klik hier voor de volledige recensie.

2. Vrees me – Tahereh Mafi

Ik ben een monster Ik heb een gave

Juliette zit precies 264 dagen vast in het gesticht, zoals het zelf ziet. Juliette is verstoten door haar familie en de kinderen in haar omgeving vinden haar maar raar. Juliette weet helaas maar al te goed waardoor dit komt, haar aanraking is dodelijk.

Dit boek heeft mij in één klap razend enthousiast gemaakt. Ik lees normaal gesproken niet graag boeken die richting fantasy of sience-fiction gaan, maar dit boek wilde ik een kans geven, omdat het zoveel goede recensies had.

Ik vond dit boek echt ver boven mijn verwachtingen. Het bevat simpelweg alles wat je in zo’n soort boek wil lezen, een vijand, een slachtoffer, iemand die de vrede wil bewaren, maar vooral ook liefde en haat die zo dicht bij elkaar komen.

In 2019 wil ik de rest van de serie gaan lezen, want ik vind het eerste boek veelbelovend.

Klik hier voor de volledige recensie.

3. Soms lieg ik – Alice Feeney 

‘Er zijn drie dingen die je over me moet weten:

  1. Ik lig in coma
  2. Mijn man houdt niet meer van me
  3. Soms lieg ik’

Deze drie feiten verteld Amber Reynolds in gedachten over zichzelf. Amber Reynolds ligt in coma en ze kan zich niet meer herinneren hoe dat zo gekomen is. Wanneer ze in haar ziekenhuisbed ligt hoort ze wel alles om zich heen, maar kan niks zien en ze kan haar lichaam met geen mogelijkheid bewegen.

38805716_990856801095625_3292500445687185408_n

Dit boek heeft mij blij verrast. Door de opbouw en de spanning die je voelt als lezer wil je het boek blijven lezen. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal van Amber. Ook de totale ommekeer op het einde vond ik fantastisch!

Klik hier voor de volledige recensie.

4. Het pakket – Sebastian Fitzek 

Emma Stein is doodsbang nadat ze op een avond na een lezing die ze heeft gegeven wordt verkracht in haar hotelkamer. Na de gebeurtenis komt de jonge psychiater thuis te zitten.

De angsten zorgen ervoor dat Emma haar huis niet meer uitkomt en leeft alleen nog in de aanwezigheid van haar man Phillip en haar hond, Samson. Phillip zorgt goed voor Emma en heeft alles voor haar over, totdat hij op een avond een lezing heeft buiten de stad. Emma vind dat hij kan gaan en Phillip stemt hier uiteindelijk mee in. Hij gaat naar de lezing en blijft een nachtje weg.

img_7811-1

In ‘Het pakket’ is niets wat het lijkt. De thriller is steengoed in elkaar gezet en houdt je in spanning tot het eind. Het boek zette mij constant op een verkeerd spoor en wist mij continu te verassen.

Psychologische thrillers zijn altijd al mijn favoriet geweest, maar dit boek heeft mij verrast. Wanneer je denkt dat je het einde in beeld hebt wordt je weer volledig op een ander spoor gezet.

Klik hier voor de volledige recensie.

Een dag in December – Josie Silver

Laurie staat op 21 december 2008 in een overvolle bus wanneer ze voor kerst van haar werk naar haar huis reist. Op het moment dat de bus stil komt te staan bij een overvolle bushalte kijkt ze naar buiten. Buiten op het bankje bij de bushalte zit een jongen een boek te lezen tot het moment dat hij opkijkt en recht in de ogen van Laurie kijkt, een aantal lange, fijne secondes blijven ze elkaar aankijken. Op het moment dat de jongen opstaat en in de bus wilt stappen rijdt de bus weg en bedenkt Laurie dat ze deze mooie met zijn mooie ogen nooit meer zal zien.

Normaal gesproken zou ik niet zo snel kiezen voor een roman, omdat het me nooit echt vast kan houden. ‘Een dag in december’ deed dit echter wel. Ik kreeg een band met de personages uit het boek en vond de schrijfstijl van de schrijfster heel prettig.

In het begin van het boek heb je wel een vermoeden hoe het uiteindelijk af zal gaan lopen, maar tijdens het verhaal heb je geen idee hoe het tot dat einde zal komen.

Klik hier voor de volledige recensie.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor dit leerzame jaar en ik wens jullie allemaal een gelukkig en gezond 2019!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s