Het pakket – Sebastian Fitzek

Emma Stein is doodsbang nadat ze op een avond na een lezing die ze heeft gegeven wordt verkracht in haar hotelkamer. Na de gebeurtenis komt de jonge psychiater thuis te zitten.

Inhoud img_7811-1

De angsten zorgen ervoor dat Emma haar huis niet meer uitkomt en leeft alleen nog in de aanwezigheid van haar man Phillip en haar hond, Samson. Phillip zorgt goed voor Emma en heeft alles voor haar over, totdat hij op een avond een lezing heeft buiten de stad. Emma vind dat hij kan gaan en Phillip stemt hier uiteindelijk mee in. Hij gaat naar de lezing en blijft een nachtje weg.

Wanneer er die avond een pakketje voor de buurman wordt bezorgd slaat de angst weer toe bij Emma. Ze heeft geen idee wie de man is wiens naam op het pakket staat en al helemaal geen idee waarom het adres van de oude buurvrouw erop staat.

Emma vind het moeilijk om zichzelf te bedwingen en wordt constant afgeleid door het pakket. De angsten komen weer terug en herinneringen blijven haar achtervolgen.

Op het moment dat Samson gek begint te doen en futloos op de grond blijft liggen, maakt Emma zich zorgen. Emma lijkt geluiden te horen in het huis, maar Samson geeft geen kick. Ze lijkt gedwongen om naar buiten te gaan met Samson om naar de dierenarts te gaan.

Vanaf het moment dat ze buiten komt lijkt de dag nog erger te worden dan hij al is. Emma wordt door zichzelf gedwongen om keuzes te maken die ernstige gevolgen kan hebben.

Wie is de buurman die op het pakket vermeld staat? Waarom gebeurt dit allemaal op het moment dat Phillip weg is? Wordt ze nog gekker dan ze al is?

Mijn mening

In ‘Het pakket’ is niets wat het lijkt. De thriller is steengoed in elkaar gezet en houdt je in spanning tot het eind. Het boek zette mij constant op een verkeerd spoor en wist mij continu te verassen.

snapseed-8

Psychologische thrillers zijn altijd al mijn favoriet geweest, maar dit boek heeft mij verrast. Wanneer je denkt dat je het einde in beeld hebt wordt je weer volledig op een ander spoor gezet. De schrijfstijl van Sebastian Fitzek vond ik heel erg boeiend. Zijn beschrijvingen zorgde ervoor dat helemaal meeleefde met de hoofdpersoon en ook niet meer wist wat je wel en niet moest geloven.

Sebastian Fitzek heeft een dag beschreven in bijna 300 bladzijdes. Dit maakt het voor mij nog beter. Je wordt compleet meegezogen in een heel leven, terwijl het boek zich eigenlijk maar in een dag afspeelt.

Ik heb lang niet meer een boek gelezen waarvan ik even moest bijkomen, dit was absoluut zo’n boek. Ik zou dit boek dan ook iedereen aan kunnen raden!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Het pakket 

Schrijver: Sebastian Fitzek

Uitgeverij: The house of books 

Genre: Thriller 

 

 

Een gedachte over “Het pakket – Sebastian Fitzek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s