Koud bloed – Tess Gerritsen

Claire Elliot verhuisd door omstandigheden naar het rustig gelegen stadje Tranquility. Het lijkt de perfecte nieuwe start voor haar en haar zoon.

img_7810Inhoud

Claire is arts van beroep en opent in het stadje haar eigen praktijk. Deze wil niet echt op gang komen, omdat veel patiënten al snel overstappen naar een andere arts wanneer ze horen dat er een nieuw komt. Claire houdt moed, maar vraagt zich wel steeds meer af of dit wel de goede keuze is geweest, het verhuizen naar een andere stad.

Wanneer er bij Claire’s zoon op school een schietincident plaats vindt en de schutter een van de klasgenoten van haar zoon is, schiet Claire te hulp. Langzaam wordt ze meegezogen in een politieonderzoek en ze speelt hier een grote rol in. Na langere tijd lijkt het alsof alle jongeren meer agressief gedrag vertonen dan voorheen. Ze gaan sneller in de aanval en lijken geen grenzen meer te hebben.

Claire zet zich vollop in voor het onderzoek, maar merkt dat dit na langere tijd tegen zich gekeerd kan worden. Haar patiënten aantal loopt aanzienlijk terug en ze wordt geconfronteerd met de eenheid van het stadje. Ze merkt steeds meer dat ze een buitenstaander is en misschien ook wel altijd zal blijven.

Kan ze de mensen in het stadje vertrouwen of gooit ze haar eigen ruiten in?

snapseed-5

Mijn mening

Dit was het eerste boek dat in van Tess Gerritsen heb gelezen en ik vond hem matig. Ik ben niet direct fan geworden van de schrijfster. Dit heeft grotendeels te maken met het verhaal dat me niet aansprak. Het gaat grotendeels over de arts Claire Elliot en daar heb ik weinig weet van en mijn interesse ligt ook niet bij dat vakgebied.

Wel vond ik de schrijfstijl en de opbouw van het boek heel goed. Het is spannend geschreven en je blijft het daardoor ook lezen. De tekst bevat af en toe wel wat moeilijke termen, maar negen van de tien keer kon ik uit de volledige tekst halen wat de term inhield.

Het verhaal zelf was spannend en origineel. De personen in het boek zijn goed omschreven, ik kreeg een volledig en duidelijk beeld van de hoofdpersonages. Dit maakte dat ik het verhaal goed kon volgen.

In de toekomst zou ik zeker nog wel een boek van Tess Gerritsen willen lezen, omdat ik nog steeds geloof in de reacties die ik heb gehoord en gelezen. Maar dit boek viel helaas voor mij een beetje tegen.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s