Wrap-up november – TBR december

img_7694November was voor mij een redelijk drukke maand, met veel veranderingen. Mijn voornemens om meer te gaan lezen is niet echt gelukt, maar in december zet ik mijn voornemen zeker voort. Ik heb dus minder kunnen lezen en zijn het vier boeken geworden die ik heb gelezen:

 1. Tegengif – Kelly ter Velde
 2. Cody – Benice Berkleef
 3. Ik reis alleen – Samuel Bjørk
 4. Vecht voor jou – Emma Anna

Hieronder volgt een korte samenvatting van mijn recensies van de boeken die ik heb gelezen. Daarop volgt een lijst van de boeken die ik in december wil gaan lezen.

1. Tegengif – Kelly ter Velde

‘Tegengif’ is een verhaal over een liefde waar beide partijen liever niet aan toe willen geven. Het aantrekken en afstoten van deze twee personen maakt het verhaal boeiend. Ik vond het mooi om te lezen wat de gedachtegang en de beweegredenen waren van Liam en Jazzlyn. Je hebt constant de vraag in je hoofd; snapseed‘gaan ze toegeven aan elkaar of niet?’.

De hoofdstukken in het boek zijn vrij kort en hadden wat mij betreft wel iets langer mogen zijn. Voor mijn gevoel kon er meer verteld worden en was dit vooral de kern die verteld werd. De hoofdstukken werden onderverdeeld onder Liam en Jazzlyn. De ene keer werd de kant van Liam verteld en de andere keer het verhaal van Jazzlyn. Dit maakte dat het verhaal overzichtelijk was en goed te volgen.

Lees hier mijn recensie.

2. Cody – Bernice Berkleef

Het verhaal van Jelka raakte me, omdat ze me meenam in haar gedachtegang. Ook de wanhoop en het verdriet van Oscar is duidelijk voelbaar in het verhaal. Dit maakte voor mij dat het verhaal goed te volgen was en ik wilde weten wat er verder ging gebeuren.snapseed-1

Ook vond ik het een verhaal dat nog nieuw voor me was. Een kind dat vermoord wordt en een onwetende ouder die hoofdverdachte is van de moord, zoiets had ik nog niet eerder gelezen. Het maakte ook dat het voor mij twee kanten op kon gaan, maar het heeft voor mij erg positief uitgepakt. Ik vond het een spannend boek en vond de manier van schrijven ook erg plezierig.

Lees hier mijn recensie.

3. Ik reis alleen – Samuel Bjørk

Ik had dit boek al een tijdje in mijn kast staan en was er zelfs al aan begonnen, maar ik kwam er nauwelijks doorheen. Het begin is naar mijn mening wat aan de lange kant. Je krijgt veel informatie, waardoor ik de neiging kreeg om de tweede keer ook te stoppen.snapseed-2

Meningen van anderen hebben mij hier overigens doorheen gesleept, want die waren veelal positief. En niets was minderwaar, ik vond het boek uiteindelijk heel goed. De opzet van het boek en het verhaal wist mij na het begin enorm in zijn greep te houden. Juist door de concrete uitleg van de personages en hun omgeving waande ik me in de wereld van het onderzoeksteam. Ik wilde net zo graag als het team dat de zaak werd opgelost en kon daardoor niet stoppen met lezen.

Lees hier mijn recensie.

4. Vecht voor jou – Emma Anna

Dit boek heb ik in een ruk uitgelezen en vond ik vermakelijk om te lezen. Zowel bij Hannah als bij Luc zitten er duistere kanten aan hun liefdesleven, maar beide willen ze niet dat dit in de weg gaat zitten bij hun relatie.img_7536

Ik vind dat het verhaal leuk en boeiend bleef door het constant aantrekken en afstoten van elkaar. De ene keer willen ze wel en de andere keer krijgen ze twijfels. Je wordt meegenomen in de gedachtes van de personages waardoor je je goed kan inbeelden in het verhaal.

Lees hier mijn recensie.

Voor de maand december heb een lange TBR lijst, omdat ik nog een vakantie in het vooruitzicht heb en daar veel kan lezen:img_7763-1

 1. Gebroken – B.A. Paris
 2. Ijsengel – Nathalie Pagie
 3. Het pakket – Sebastian Fitzek
 4. 54 minuten – Marieke Nijkamp
 5. Wat je niet weet – Karen Cleveland
 6. Vriendschapsverzoek – Laura Marshall
 7. De jager – Tom Wood

Het zijn 7 boeken en dat ik meer dan ik normaal gesproken lees, maar het lijkt me leuk om de uitdaging aan ta gaan. Welke boeken wil jij gaan lezen in december?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s