Luisterboeken en wat ik ervan vind

Het eerste luisterboek dat ik heb geluisterd had ik gekregen van Hebban en dat was ‘Ik kan er net niet bij’ van Sander Verheijen. Het boek werd voorgelezen door Rik van de Westelaken en dit beviel mij heel erg goed.

Nadat ik het boek afgeluisterd had ben ik opzoek gegaan naar de mogelijkheden voor luisterboeken. Al snel kwam ik uit bij de luisterbieb. Ik heb een abonnement op de bibliotheek en kan daarom de boeken luisteren die de bibliotheek aanbied. Dit doe ik via de luisterbieb-app.

Via de luisterbieb-app kan je boeken downloaden en die online en offline luisteren waar je ook bent. De boeken kan je, hetzelfde als gewonen boeken, 3 weken lenen. Ik vind deze app heel handig, omdat je makkelijk een boek kan zoeken, downloaden en verder kan luisteren.

Andere apps die je kan gebruiken (en ik goede reacties op heb gehoord) voor luisterboeken zijn, Storytel, Itunes en bookchoice.

img_7439

Wat ik vind van luisterboeken

Ik vind luisterboeken een ideale uitkomst voor lezen tijdens het sporten, fietsen, wandelen, reizen etc. Wanneer ik even geen zin heb om fysiek een boek te lezen vind ik het altijd heerlijk om weg te dromen in de wereld van een luisterboek.

Wat ik wel erg belangrijk vind bij het luisteren van een luisterboek is degene die het boek voorleest. Het is erg bepalend voor mij of ik een boek goed vind of niet. Wanneer de stem mij niet vast weet te houden is de kans groter dat ik halverwege het boek stop met luisteren.

Ook is het voor mij belangrijk dat het boek niet te veel ingewikkelde termen heeft, omdat het dan ook moeilijker wordt om mijn aandacht erbij te houden. Zoals ik als zei luister ik een boek tijdens een andere activiteit, dit maakt dat ik af en toe misschien een zinnetje mis als ik luister. Wanneer het boek goed te volgen is, is het vaak niet erg om een aantal zinnen te missen om het te kunnen blijven volgen.

Al met al vind ik luisterboeken dus zeker een uitkomst tijdens een activiteit en wanneer ik geen zin heb in een fysiek boek, maar ik zal een luisterboek nooit boven een fysiek boek kiezen.

snapseed-1

Luisteren jullie weleens een luisterboek? Zo ja, wat vinden jullie ervan?

Laat het weten in de reacties.

Een gedachte over “Luisterboeken en wat ik ervan vind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s