Ik reis alleen – Samuel Bjørk

Samuel Bjørk is het pseudoniem van de Noorse schrijver Forde Sander Øien. ‘Ik reis alleen’ is het eerste boek in de serie over Holger Munch en Mia Krüger, twee rechercheurs bij het politieteam in Oslo.

Inhoud

Wanneer Walter Henriksen een wandeling gaat maken met de hond van zijn vrouw stuit hij op een verschrikkelijke ontdekking. Hij vindt het lichaam van een meisje dat aan een springtouw op is gehangen en een bordje om haar hals draagt met de tekst; ‘IK REIS ALLEEN’.

Mia Krüger is klaar voor vertrek, ze wil naar haar zus die zelfmoord heeft gepleegd. Op een eilandje heeft ze een huisje en wacht ze dat het 18 april wordt, zodat ze op de sterfdag van haar zus naar haar toe kan.

Een paar dagen voor de bewuste datum klopt er een oud collega bij haar op de deur, Holger Munch, met de vraag of ze terug bij het team wil om de zaak van het vermoorde meisje op te lossen.

Na enige twijfel besluit Mia om toch weer aan te sluiten bij het politieteam in Oslo, omdat ze een redenatie heeft die misschien wel tot iets zou kunnen leiden.

Wanneer er weer een meisje wordt gevonden lijkt de zaak toch ernstiger dan ze hadden gedacht, het lijkt erop dat er iemand een vooropgezet plan heeft en dit uitvoert.

Grüger en Munch lijken constant op het verkeerde spoor te worden gezet door de dader en dit vergt veel geduld voor het team. Het vergt enorm veel doorzettingsvermogen en helder inzicht van het onderzoeksteam, maar Krüger en Munch lijken hier veel moeite mee te hebben in de loop van het onderzoek.

Weten ze hun hoofd bovenwater te houden wanneer de zaak misschien wel gericht is op hun privésituatie…

snapseed-2

Mijn mening

Ik had dit boek al een tijdje in mijn kast staan en was er zelfs al aan begonnen, maar ik kwam er nauwelijks doorheen. Het begin is naar mijn mening wat aan de lange kant. Je krijgt veel informatie, waardoor ik de neiging kreeg om de tweede keer ook te stoppen.

Meningen van anderen hebben mij hier overigens doorheen gesleept, want die waren veelal positief.

En niets was minderwaar, ik vond het boek uiteindelijk heel goed. De opzet van het boek en het verhaal wist mij na het begin enorm in zijn greep te houden. Juist door de concrete uitleg van de personages en hun omgeving waande ik me in de wereld van het onderzoeksteam. Ik wilde net zo graag als het team dat de zaak werd opgelost en kon daardoor niet stoppen met lezen.

In het verhaal was ik constant bezig in mijn achterhoofd met het achterhalen van de dader en richting het einde vond ik het nog steeds een raadsel. Dit maakte het boek naar mijn mening nog beter. Het einde was voor mij een verassing en zag die dus ook totaal niet aankomen.

Ik kijk erg uit naar de volgende boeken in de serie; ‘De doodsvogel’ en ‘De jongen in de sneeuw’.

Ranking:  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Ik reis alleen

Schrijver: Samuel Bjørk

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Thriller

 

Een gedachte over “Ik reis alleen – Samuel Bjørk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s