Cody – Bernice Berkleef

Cody is de debuutthriller van Bernice Berkleef. Dit was geen thriller zoals iedere andere thriller die ik gelezen heb. Dit boek bevatte liefde, wraak, jaloezie en radeloosheid.

Inhoud

Wanneer Jelka op een ochtend wakker schrikt uit haar slaap en beseft dat ze te laat wakker is geworden, stormt ze naar de kinderkamer van haar zoontje, Cody. Wanneer ze de deur opendoet ziet ze meteen dat het bedje van Cody leeg is en wordt ze bevangen door een enorme angst. Waar is haar kind?

Wanneer Jelka krijgt te horen dat haar man, Oscar, zich op het politiebureau heeft gemeld met in zijn hand de maxi-cosi met haar zoontje erin is ze ten einde raad. Ze krijgt weinig tot geen informatie van de politie en moet thuis afwachten tot het allesbepalende nieuws.

Op het moment dat het nieuws komt dat Oscar vast wordt gehouden als verdachte op de moord van Cody, stort Jelka’s wereld volledig in. Datgene waar ze het meeste van hield op deze wereld is van haar afgenomen, haar eigen kind.

Oscar wordt een tijd vastgehouden op het bureau, maar hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen en al helemaal niet hoe het kan dat hij verdacht wordt van de moord op zijn eigen zoon. Zijn eigen vlees en bloed waar hij zo ontzettend veel om gaf kon hij toch niet koelbloedig hebben vermoord.

‘Cody is om het leven gekomen door oververhitting in Oscars auto’, luidt de uitspraak van het onderzoek.

Tijdens zijn verblijf in de cel probeert Oscar van alles te bedenken wat kan leiden tot de moord van zijn kind. Al zijn gedachten leiden tot daden naar aanleiding van zijn toedoen. Zijn geheimen voor Jelka zouden ervoor gezorgd kunnen hebben dat Cody dood is.

Ook Jelka probeert vanalles te bedenken hoe het kan dat haar eigen zoontje dood is. Moet ze het onderzoek geloven en er zomaar vanuit gaan dat Oscar ervoor gezorgd heeft dat Cody nu dood is, of is er toch iets anders aan de hand?

snapseed-1

Mijn mening

Zoals ik eerder al genoemd heb vond ik dit boek anders dan andere boeken. Het verhaal van Jelka raakte me, omdat ze me meenam in haar gedachtegang. Ook de wanhoop en het verdriet van Oscar is duidelijk voelbaar in het verhaal. Dit maakte voor mij dat het verhaal goed te volgen was en ik wilde weten wat er verder ging gebeuren.

Ook vond ik het een verhaal dat nog nieuw voor me was. Een kind dat vermoord wordt en een onwetende ouder die hoofdverdachte is van de moord, zoiets had ik nog niet eerder gelezen. Het maakte ook dat het voor mij twee kanten op kon gaan, maar het heeft voor mij erg positief uitgepakt. Ik vond het een spannend boek en vond de manier van schrijven ook erg plezierig.

Overigens heb ik dit boek als luisterboek geluisterd en viel mij degene die voorlas erg tegen. Ik vind het erg belangrijk tijdens het luisteren van een boek dat een voorleesstem me weet te boeien en dat lukte bij deze niet. Het verhaal vond ik daarin tegen zo spannend en boeiend dat ik door wilde luisteren.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Cody

Schrijver: Bernice Berkleef

Uitgeverij: The house of books

Genre: Thriller

Ik heb dit boek als luisterboek geluisterd via de luisterbieb

Een gedachte over “Cody – Bernice Berkleef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s