Tegengif – Kelly ter Velde

‘Tegengif’ van Kelly ter Velde is een kort verhaal over liefde en onbereikbaarheid. Het grijpt je aan, omdat je vanaf bladzijde één al in de huid kruipt van beide personages. Dit was het eerste boek dat ik las van Kelly ter Velde.

Inhoud

Jazzlyn Abbey werkt als beginnend cardioloog in het ziekenhuis samen met haar enige en beste vriendin Lucy. Lucy en Jazzlyn zijn al vriendinnen sinds hun coschappen in het ziekenhuis en wonen sindsdien ook samen in een appartement in Utrecht.

In het ziekenhuis waar ze werken moet een nieuwe hoofd-chirurg aangewezen worden en Lucy lijkt daarvoor in aanmerking te komen. Tot hen spijt wordt er iemand anders gekozen, Liam Wilson. Jazzlyn walgt van de chirurg die alle touwtjes in handen lijkt te hebben, maar aanbid hem tegelijkertijd ook enorm.

Hij is aantrekkelijk, slim en opwindend dominant in Jazzlyns ogen, maar hij heeft ook het irritant trekje dat hij alles krijgt wat hij wil in zijn leven en dat staat Jazzlyn niet toe. Ze doet er alles aan om niet met hem in bed te belanden om vervolgens na de derde keer de rug toegekeerd te krijgen.

Jazzlyn en Liam hebben allebei een schrijnend verleden dat ze tot op heden bezighoudt en misschien ook wel met elkaar verbind. Beide houden hun verleden geheim voor de buitenwereld, omdat het ervoor kan zorgen dat ze niet meer het leven kunnen leiden dat ze nu doen.

snapseed

Liam en Jazzlyn lijken steeds meer met elkaar verbonden te raken en de aantrekkingskracht lijkt moeilijk genegeerd te kunnen worden. Zal Jazzlyn toegeven aan de aantrekkingskracht van Liam of is ze sterk genoeg om hem te weren?

Mijn mening

‘Tegengif’ is een verhaal over een liefde waar beide partijen liever niet aan toe willen geven. Het aantrekken en afstoten van deze twee personen maakt het verhaal boeiend. Ik vond het mooi om te lezen wat de gedachtegang en de beweegredenen waren van Liam en Jazzlyn. Je hebt constant de vraag in je hoofd; ‘gaan ze toegeven aan elkaar of niet?’.

De hoofdstukken in het boek zijn vrij kort en hadden wat mij betreft wel iets langer mogen zijn. Voor mijn gevoel kon er meer verteld worden en was dit vooral de kern die verteld werd. De hoofdstukken werden onderverdeeld onder Liam en Jazzlyn. De ene keer werd de kant van Liam verteld en de andere keer het verhaal van Jazzlyn. Dit maakte dat het verhaal overzichtelijk was en goed te volgen.

Al met al is ‘Tegengif’ een vlotte roman en leuk voor tussendoor. Het leest makkelijk en is niet zo dik, waardoor je hem in een ruk uitleest. Het verhaal bevat onverwachte wendingen waardoor je steeds opnieuw aan het denken wordt gezet. Het einde zie je in het verhaal ook niet aankomen.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Tegengif 

Schrijver: Kelly ter Velde

Uitgeverij: Brave New Books

Genre: Roman

Bedankt Kelly ter Velde voor het recensie-exemplaar dat ik heb mogen ontvangen

 

Een gedachte over “Tegengif – Kelly ter Velde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s