Anna (serie ‘Dilemma’) – Tille Vincent

‘Dilemma’ is een nieuwe serie van de auteur Tille Vincent, het pseudoniem van vlaamse auteur Hilde Smeesters. In de serie staat in ieder boek een dilemma centraal. In het eerste boek van de serie, ‘Anna’, staat het verhaal van Anna centraal.

Inhoud

Anna is een 17-jarig meisje die in haar examenjaar zit van de middelbare school. Ze is een meisje die niet echt binnen het vaste clubje op school past en heeft ook maar een vriendin, Ellen. De klasgenoten van Anna doen alsof Anna niet bestaat wanneer ze op school is.

De thuissituatie van Anna is niet ideaal, maar ze vindt het tot nu toe wel prima thuis bij haar moeder. Het contact met haar vader is al een hele tijd niet zo actief, omdat haar vader een nieuw gezin op wil bouwen en daar lijkt Anna niet tussen te passen.

Op een dag gaat Anna naar de dokter, omdat ze vermoeidheidsklachten heeft en de klieren in haar hals opgezet zijn. In het gesprek met de dokter laat hij het woord kanker vallen en dat is het begin van de grote omslag in haar leven. Anna weet nog niet zeker of ze kanker heeft, want dat moet nog onderzocht worden, maar haar omgeving lijkt wel al de bevestiging gehad te hebben.

Anna’s sociale leven lijkt in een keer een boost te krijgen door de uitspraak van de dokter. Haar klasgenoten en haar vader tonen in een keer veel meer belangstelling voor haar dan voorheen. Ze krijgt toffe cadeaus van haar vader en dit lijkt te werken bij de klasgenoten. Ze wordt uitgenodigd voor feestjes en mag bij ze zitten in de pauze. Hierdoor valt de vriendschap tussen Ellen en Anna langzaam uit elkaar, al bemoeit Ellen zich nog steeds met het leven van Anna.

Wanneer Anna de onderzoeken heeft gehad en de uitslag goed blijkt te zijn staat haar wereld in een klap op zijn kop. Ze vraagt zich af hoe ze het haar nieuwe vrienden moet vertellen en of ze het moet vertellen, want die aandacht is toch wel erg fijn. Zelfs een jongen zoekt contact met haar en wil met haar afspreken, dat wil ze toch niet allemaal verliezen…

img_7058

Mijn mening

Anna is een boek dat makkelijk wegleest. Het is makkelijk geschreven en er gebeurt constant wat in het verhaal waardoor je verder wil lezen. Ook vond ik dat ik een klik kreeg met de hoofdpersoon. Je kon duidelijk inbeelden hoe Anna alles meemaakte en wat ze dacht.

Af en toe vond ik wel dat het te kort door de bocht was geschreven. Anna maakt op een gegeven moment keuzes waar ik het niet helemaal mee eens was, omdat dat voor mijn gevoel ook anders kon. Naar mijn mening was het niet zo dat ze niet onder die keuzes uit kon en miste ik informatie en dat vond ik jammer.

De verhaallijn vond ik erg goed, omdat er een duidelijke opbouw in zat en dat vind ik persoonlijk heel fijn. In het begin maak je kennis met de hoofdpersonage en haar omgeving. In het middenstuk kwam het moraal van het verhaal naar voren en het slot was ook duidelijk geschreven.

Ik vind dit boek zeker een aanrader, maar ik ben wel erg benieuwd naar de volgende delen. Dit ben ik vooral, omdat ik hoop dat het andere soort verhalen zijn en ook weer een iets andere verhaallijn, zodat het vernieuwend blijft.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Het boek: Anna (serie ‘dilemma’)

Schrijver: Tille Vincent

Uitgeverij: Van Halewyck

Ik heb dit boek mogen ontvangen van Hebban.nl als deelname aan de boekenclub op de site. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s