Wrap-up oktober

img_7039-1.jpg

Afgelopen maand heb ik meer gelezen dan ik normaal doe, dit komt vooral doordat ik meer tijd heb om te lezen. Ik heb gemerkt dat het enorm ontspannend werkt om te verdwijnen in een andere wereld en heb me daarom voorgenomen om dit meer te gaan doen.

In oktober heb ik in totaal 5 boeken gelezen:

  1. ‘Rood kontje’ van Luc Descamps
  2. ‘Vrees me’ van Tahereh Mafi
  3. ‘Dochter van het moeras’ van Karen Dionne
  4. ‘Een dag in December’ van Josie Silver
  5. ‘Anna’ van Tille Vincent

Hieronder vind je een korte samenvatting van de boeken en mijn mening erover.

  1. ‘Rood kontje’ van Luc Descamps

Yana is een meisje die op de middelbare school zit en door een groepje meiden gepest wordt. Het groepje meiden bestaat uit drie meiden waarvan één iemand de aanstichter is, Annelies. Annelies is erop uit om constant een aanleiding te vinden om Yana voor de groep voorschut te zetten.

1538412391774

Een boek over pesten vind ik altijd gevoelig, het is een gevoelig onderwerp wat naar mijn mening op de juiste manier onder de aandacht moet worden gebracht.Dit boek vond ik wat dat betreft tegenvallen, omdat het naar mijn mening te beknopt beschreven wordt. Het boek is voor jongeren van 13 jaar en ouder, maar ik vind dat je ook voor jongeren van 13 jaar dit onderwerp iets uitgebreider kan beschrijven.

De pesterijen worden goed beschreven, maar de gedachten in het dagboek hadden naar mijn mening iets uitgebreider gemogen.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Mijn volledige recensie kan je hier vinden.

  1. ‘Vrees me’ van Tahereh Mafi

Ik ben een monster Ik heb een gave

Juliette zit precies 264 dagen vast in het gesticht, zoals het zelf ziet. Juliette is verstoten door haar familie en de kinderen in haar omgeving vinden haar maar raar. Juliette weet helaas maar al te goed waardoor dit komt, haar aanraking is dodelijk.

1539268036775

Dit boek heeft mij in één klap razend enthousiast gemaakt. Ik lees normaal gesproken niet graag boeken die richting fantasy of sience-fiction gaan, maar dit boek wilde ik een kans geven, omdat het zoveel goede recensies had.

Ik vond dit boek echt ver boven mijn verwachtingen. Het bevat simpelweg alles wat je in zo’n soort boek wil lezen, een vijand, een slachtoffer, iemand die de vrede wil bewaren, maar vooral ook liefde en haat die zo dicht bij elkaar komen.

Ranking:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mijn volledige recensie kan je hier vinden.

  1. ‘Dochter van het moeras’ van Karen Dionne

Helena groeit op in de wildernis, in het moeras. Helena’s ouders zijn twee mensen die niet van elkaar houden en ook op geen enkele manier de liefde delen met elkaar. De moeder van Helena is ontvoerd op haar 17e door de vader van Helena en vervolgens jarenlang in het moeras gevangengehouden.

Dit boek was niet aan mij besteedt. Ik vond de eerste 200 bladzijdes ongeveer heel langdradig en ik had geen klik met de hoofdpersoon. Het verhaal ging voor mijn gevoel

img_6807

steeds over hetzelfde en de hoofdpersoon maakte voorspelbare en simpele keuzes naar mijn mening.

 

Ranking:⭐️⭐️

Mijn volledige recensie kan je hier vinden 

  1. ‘Een dag in december’ van Josie Silver

Laurie staat op 21 december 2008 in een volgepropte bus wanneer ze net voor kerst van haar werk naar huis reist. Op het moment dat de bus stil komt te staan bij een overvolle bushalte kijkt ze naar buiten. Buiten op het bankje bij de bushalte zit een jongen een boek te lezen tot het moment dat hij opkijkt en recht in de ogen van Laurie kijkt, een aantal lange fijn secondes blijven ze elkaar aankijken. Op het moment dat de jongen opstaat en in de bus wilt stappen rijdt de bus weg en bedenkt Laurie dat ze deze mooie met zijn mooie ogen nooit meer zal zien.

img_6496

Normaal gesproken zou ik niet zo snel kiezen voor een roman, omdat het me nooit echt vast kan houden. ‘Een dag in december’ deed dit echter wel. In het begin heb je wel een vermoeden hoe het uiteindelijk af gaat lopen, maar tijdens het verhaal heb je geen idee hoe het dan op dit manier af moet gaan lopen.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Mijn volledige recensie kan je hier vinden.

5 ‘Anna’ van Tille Vincent

De recensie van dit boek komt binnenkort online.

Hoeveel en welke boeken heb jij gelezen in oktober?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s