Een dag in december – Josie Silver

Wat een heerlijk boek was dit. Een jongen en een meisje die onvoorwaardelijke liefde voor elkaar voelen, maar deze jarenlang niet kunnen uiten door alle gebeurtenissen in hun levens.

Inhoud

Laurie staat op 21 december 2008 in een overvolle bus wanneer ze voor kerst van haar werk naar haar huis reist. Op het moment dat de bus stil komt te staan bij een overvolle bushalte kijkt ze naar buiten. Buiten op het bankje bij de bushalte zit een jongen een boek te lezen tot het moment dat hij opkijkt en recht in de ogen van Laurie kijkt, een aantal lange, fijne secondes blijven ze elkaar aankijken. Op het moment dat de jongen opstaat en in de bus wilt stappen rijdt de bus weg en bedenkt Laurie dat ze deze mooie met zijn mooie ogen nooit meer zal zien.

Laurie kan de ‘busjongen’ een paar maandenlang niet uit haar hoofd zetten en haar beste vriendin ‘Sarah’ en tevens huisgenoot ook niet. Het lijkt erop dat Sarah de jongen nog liever wilt vinden dan Laurie zelf.

Wanneer Sarah een vriendje krijgt en ze helemaal verliefd lijkt te zijn kan Laurie niet wachten tot ze de jongen ontmoet die haar beste vriendin zo blij maakt, tot het moment dat hij hun appartement binnenstapt en haar leven in een klap in elkaar stort.

img_6496

Mijn mening

Normaal gesproken zou ik niet zo snel kiezen voor een roman, omdat het me nooit echt vast kan houden. ‘Een dag in december’ deed dit echter wel. Ik kreeg een band met de personages uit het boek en vond de schrijfstijl van de schrijfster heel prettig.

In het begin van het boek heb je wel een vermoeden hoe het uiteindelijk af zal gaan lopen, maar tijdens het verhaal heb je geen idee hoe het tot dat einde zal komen.

Doordat in het verhaal op verschillende manieren allerlei emoties aan bod komen maakt het het boek ook realistisch. Twee mensen worden verliefd op elkaar, maar het dagelijkse ‘normale’ leven staat hen in de weg.

Liefde, jaloezie, boosheid en verdriet komen allemaal aan bod in het boek. Ik vind dit ontzettend goed aan het boek, omdat het niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is. Ook de opbouw van het boek vond ik prettig. Er was een duidelijk begin, middenstuk en einde in het verhaal.

Welliswaar vond ik de laatste hoofdstukken een beetje gehaast overkomen, omdat veel minder in detail werd getreden en meer de hoofdzaken aan bod kwamen.Doordat de hoofdstukken met een datum waren

gemarkeerd vond het erg overzichtelijk en prettig om te lezen. Josie Silver heeft mij helemaal ingepakt met deze roman en ik droom er zeker nog een paar dagen over na.

Ranking:

⭐️⭐️⭐️⭐️

img_6786-1

Het boek: Een dag in december

Schrijver: Josie Silver 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthof

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar van de uitgeverij; Luitingh-Sijthof

2 gedachten over “Een dag in december – Josie Silver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s