Dochter van het moeras – Karen Dionne

Helena groeit op in de wildernis, in het moeras. Helena’s ouders zijn twee mensen die niet van elkaar houden en ook op geen enkele manier de liefde delen met elkaar. De moeder van Helena is ontvoerd op haar 17e door de vader van Helena en vervolgens jarenlang in het moeras gevangengehouden.

Inhoud

Helena heeft een gelukkig gezin met haar man en twee kinderen en woont ermee op het stukje land dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Wanneer Helena in de auto onderweg is naar huis hoort ze op de radio het verschrikkelijke nieuws dat haar vader, de ontvoerder van haar moeder, is ontsnapt uit een heel goed bewaakte gevangenis. Helena’s wereld staat in een klap op zijn kop.

Op het moment dat de politie bij haar aan de deur komt, komt ze er niet meer onderuit om het hele verhaal op tafel te leggen waar haar echtgenoot bij zit. Dit was jarenlang haar geheim, maar in dit geval kan het geen geheim meer blijven, ze lopen gevaar.

Helena’s man Stephen besluit om een tijdje bij zijn ouders te verblijven met de kinderen zodat ze in veiligheid kunnen wonen. Helena besluit om niet mee te gaan, omdat ze achter haar vader aan wil. Ze is ervan overtuigd dat hij het moeras in is gevlucht en dat geen enkele politieagent hem daar zou kunnen vinden. Ze zal er dus zelf achteraan moeten, wil ze kunnen voorkomen dat er nog meer doden vallen.

Tijdens haar zoektocht loopt ze tegen een aantal verschrikkelijke ontdekkingen aan en ze weet dat dit zomaar eens de schuld kan zijn van haar moordlustige vader. Door terug te blikken naar de tijden in het moeras wordt tijdens het verhaal duidelijk wat er precies is gebeurd en hoe Helena in de loop der jaren anders is gaan kijken naar haar vader.

Wanneer ze haar zoektocht voortzet weet ze dat ze haar vader weer te slim af is, of toch niet….

img_6807.jpg

Mijn mening

Dit boek was niet aan mij besteedt. Ik vond de eerste 200 bladzijdes ongeveer heel langdradig en ik had geen klik met de hoofdpersoon. H

 

et verhaal ging voor mijn gevoel steeds over hetzelfde en de hoofdpersoon maakte voorspelbare en simpele keuzes naar mijn mening. Zelfs op het einde van het verhaal kon het verhaal me niet raken.

De schrijfstijl van de schrijfster vond ik overigens wel duidelijk en overzichtelijk. Ik heb me geen moment afgevraagd waar het precies over ging en ook geen moment gehad dat ik het niet kon volgen.

Ik had veel goede verhalen gehoord over het boek waardoor ik misschien te hoge verwachtingen had van het boek. Hierdoor viel het ook tegen, misschien als ik er anders in was gegaan dat het boek minder tegenviel.

Ranking:

⭐️⭐️

Een gedachte over “Dochter van het moeras – Karen Dionne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s