Vals – Mel Wallis de Vries

Inhoud

Pippa, Feline, Kim en Abby zijn vriendinnen en wonen alle vier in Amsterdam. In de kerstvakantie gaan ze op vakantie naar een huisje in de Ardennen met z’n vieren. Binnen deze vriendinnengroep zijn een aantal verhoudingen die verschillen van elkaar. Zo kunnen Feline en Pippa het niet goed met elkaar vinden, is Kim beste vriendinnen met Abby, maar veranderd dit in de loop van de vakantie en is Pippa iemand die niet aardig is tegen haar vriendinnen, behalve tegen Abby.

Deze verhoudingen zorgen regelmatig voor spanningen onderling en dus ook in het huisje. Wanneer ze een avond een aantal jongens hebben uitgenodigd verdwijnt Kim aan het einde van de avond. Eerder op die avond hadden Kim en Abby nog ruzie gehad over het feit dat Abby ging studeren met Pippa in Aix.

Kim heeft de meiden een smsje gestuurd met het bericht dat ze met de jongens mee terug is gegaan naar Amsterdam. De overgebleven meiden trekken zich er weinig van aan en gaan door met vakantie vieren in het huisje met z’n drieën. Dit gaat goed tot het moment dat Pippa het dagboekje van Feline vindt. Feline voelde zich buitengesloten door Pippa en Abby en schreef dit allemaal op in haar dagboekje. Pippa wil Feline hiermee chanteren, omdat ze Feline nog geld verschuldigd is.

Feline voelt dat ze zichzelf niet meer in bedwang kan houden en slaat Pippa in haar gezicht en loopt vervolgens de deur uit. De dag erna is Feline nog weg en maken Pippa en Abby zich toch zorgen, maar kunnen geen kant op. De benzine is uit de auto gelaten en ze hebben geen reserve brandstof. De angst slaat pas echt toe wanneer ze de sjaal van Feline vinden met de tekst; ‘Jullie gaan eraan!’ Erop.

WhatsApp Image 2018-09-25 at 11.46.59

Mijn mening

Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Het is een young-adult boek en dit maakt ook dat het makkelijk door te lezen is. Ik vond het een heel goed boek en de spanning blijft je ook vasthouden, door de opvolgende gebeurtenissen.

De verhoudingen tussen de meiden in het boek zijn realistisch beschreven. Dit soort problemen en verhoudingen kun je in het dagelijkse leven ook tegen komen wat voor mij maakte dat ik me goed in kon leven in de hoofdrollen.

Mel Wallis de Vries is een van mijn favoriete Young adult schrijfsters en dit was hier weer een bevestiging voor.

Ranking:

⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s