Soms lieg ik – Alice Feeney

Het verhaal  

‘Er zijn drie dingen die je over me moet weten:

  1. Ik lig in coma
  2. Mijn man houdt niet meer van me
  3. Soms lieg ik’

Deze drie feiten verteld Amber Reynolds in gedachten over zichzelf. Amber Reynolds ligt in coma en ze kan zich niet meer herinneren hoe dat zo gekomen is. Wanneer ze in haar ziekenhuisbed ligt hoort ze wel alles om zich heen, maar kan niks zien en ze kan haar lichaam met geen mogelijkheid bewegen.

Paul, Ambers echtgenoot, bezoekt haar dagelijks in het ziekenhuis. Amber weet niet waarom dat is, omdat ze ervan overtuigd is dat haar man niet meer van haar houdt. Paul praat over het ongeluk met Claire, de zus van Amber. Er wordt gezegd dat ze een ongeluk heeft gemaakt met Pauls auto. Amber kan zich niks herinneren en twijfelt aan haar eigen onschuld in dit verhaal.

Op het moment dat er een man binnenkomt en de stem haar verteld dat het haar eigen schuld is, wordt Amber nog onzekerder en twijfelt ze steeds meer aan zichzelf. De stem zet haar ook aan het denken, omdat deze haar bekend voorkomt. Op het moment dat de man met een dreigement haar kamer verlaat, weet ze zeker dat ze de stem herkend en ontstaat er een grote angst voor de dood.

De man komt vaker terug en Amber is haar leven niet meer zeker, maar kan er niks tegen doen. Ze zit gevangen in haar eigen lichaam.

Voordat Amber in coma raakt werkt ze bij een radioprogramma dat iedere dag live op de radio te horen is. Ze is samen met Madeline presentator bij het programma, maar wanneer haar baan op het spel dreigt te staan neemt ze drastische maatregelen met alle gevolgen van dien.

Wanneer ze in haar ziekenhuisbed ligt probeert Amber het verleden voor de geest te halen. Ze probeert zich te herinneren wat er werkelijk gebeurd is, omdat iedereen in haar omgeving een geheime agenda lijkt te hebben.

38805716_990856801095625_3292500445687185408_n.jpg

Mijn mening

In het boek wordt er constant gewisseld in de tijd. Er wordt beschreven hoe het nu is, hoe het de dagen voor het ongeluk was en hoe het vroeger was. Het verhaal is duidelijk te volgen en de omschakeling in de verschillende tijden is makkelijk te maken.

De hoofdstukken worden vanuit de ik-vorm verteld en dit maakt het dat het makkelijk te volgen is. Het boek heeft mij vanaf de eerste bladzijde tot de laatste volledig vast gehouden. Ik vond het een bijzonder en zeer spannend boek om te lezen.

Tegen het einde komt er een switch die mij even stil liet vallen en me enorm aan het denken heeft gezet. Het einde daarna was voor mij ook totaal onverwacht en maakte voor mij het boek nog beter.

Ik vind dit zeker een aanrader, ik kon het boek maar moeilijk wegleggen.

Ranking:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “Soms lieg ik – Alice Feeney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s