Bali -Kiki van Dijk

Inhoud

Wanneer de dochter van de hardwerkende Cita wordt vermist na een feestje op het eiland Bali komt het leven van het gezin op zijn kop te staan. Doordat haar man, Joris, een verbod heeft om te reizen besluit Joris voor Cita dat ze alleen naar Bali reisd. Door haar verleden heeft ze moeite om naar het eiland terug te gaan. Herinneringen komen ongewenst weer boven water en de sfeer en de mensen om haar heen dwingen haar een stukje van zichzelf bloot te geven.

Tijdens de zoektocht naar Evi, beseft Cita dat ze haar dochter niet zo goed kent als dat ze dacht. Joris heeft het contact onderhouden met hun dochter, maar Cita had het te druk met haar baan en de zorgen voor haar man, die kampt met een alcohol verslaving. Wanneer ze in Bali is krijgt ze te maken met een politiecorps die niets wil weten van Evi’s vermissing, omdat er vaker jongeren verdwijnen op het eiland en deze na een tijdje weer gezond en wel terugkeren.

Door de gesprekken met de eilandbewoners die Evi kennen komt Cita erachter dat ze niet moeder voor haar is geweest die ze verdiende. Cita komt te weten wat voor werk Evi doet op het eiland en wat ze al allemaal heeft betekend voor de eilandbewoners. De zoektocht doet Cita er nog meer van overtuigen dat ze haar dochter wil vinden.

Wanneer Katy, een vriendin en tevens huisgenoot van Evi, dood wordt aangetroffen onderaan een klif, wordt er door de moeder van Katy een politieteam uit Australië op de zaak gezet. Jack, de rechercheur van het team, heeft al gauw door dat er iets niet klopt op het eiland. Er overlijden mensen op een bijzondere, maar eenduidige wijze.

Tijdens het onderzoek komen er veel geheimen naar boven en ontstaan er speciale relaties die nog lang voort zullen vloeien.

Mijn mening

Dit was het eerste boek dat ik van Kiki van Dijk heb gelezen. Ik vond dit een fijne thriller om op vakantie te lezen. Het boek leest makkelijk weg en het verhaal is goed te volgen. Wat ik ook heel mooi vond is dat er naast de verdwijning van Evi ook de gevoelens van de moeder in beeld worden gebracht. Het boek laat zien hoe sterk en belangrijk een moeder- dochterband kan zijn.

Het einde was voor mij niet geheel onvoorspelbaar, maar de opbouw in het boek hiernaartoe was goed geschreven. Ik zou dit boek zeker aanraden, een heerlijk zomerse thriller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s