Iene miene mutte – M.J. Arlidge

Inhoud boek

Iene miene mutte is het eerste boek uit de Helen Grace serie van M.J. Arlidge. Het boek gaat over een moordenaar die op een brute en onmenselijke manier mensen van het leven beroofd. De mensen die betrokken zijn bij de moorden zijn willekeurige tweetallen die een keuze krijgen. Ieder tweetal krijgt één pistool met daarin één kogel. Eén iemand kan ontsnappen aan de dood, maar betaald daarvoor wel een prijs, de ander zal vermoord moeten worden.

Helen Grace is een inspecteur die de leiding heeft over de gruwelijke zaak die ze op moet zien te lossen. Doordat haar team bestaat uit een aantal mensen die onstabiel zijn en moeite hebben zich te focussen op de zaak is het een extra uitdaging voor Helen.

Tijdens de zoektocht naar de moordenaar van deze gruwelijke moorden, blijven er doden vallen en lijkt de inspecteur steeds net mis te grijpen. Het team lijkt iedere keer op het verkeerde been te worden gezet, omdat ze constant een verkeerd uitgangspunt hebben. Wanneer ze er bijna zeker van zijn van de dader, gebeurt er weer iets waardoor deze waarheid de hele andere kant op wordt gedraaid.1525616909089

Na heel wat mislukte pogingen en misplaatste verdachten lukt het Helen Grace beetje bij beetje tot de werkelijke dader te komen, maar tijdens die zoektocht loopt ze ook nog tegen een aantal persoonlijke ontdekkingen aan.

Mijn mening

Dit is het eerste boek dat ik heb gelezen van de Helen Grace serie. Ik vond het moeilijk om dit boek weg te leggen en het bleef me steeds opnieuw boeien. Het verhaal wist me vast te houden tot de laatste bladzijden, omdat het actief was. Er gebeurde steeds weer iets nieuws, waardoor het verhaal steeds weer een andere wending kreeg.

Het einde van het boek was voor mij heel onverwacht, omdat er zoveel theorieën waren die naar mijn mening konden kloppen. Toen ik het boek uit had wilde ik het liefst meteen beginnen aan het volgende boek in de serie, maar ik besefte ook dat dit wel een boek is dat ik even moest laten dalen. Het laat je achter met vragen, maar ook met voldoening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s