Favoriete leesplekken

Lezen is een van mijn favoriete hobby’s, eigenlijk doe ik dat het liefst de hele dag door, maar altijd lezen op dezelfde plek is niks voor mij, ik heb afwisseling nodig. Natuurlijk zijn er heel veel plekken waar ik lees, je kan het zo gek niet bedenken waar mijn boek tevoorschijn komt, maar er zijn een aantal plekken waar ik toch echt het liefst in mijn verhaal duik.

De bank (lees; mijn eigen bank)

Ik vind het heerlijk om thuis op de bank, in mijn pyjama, een boek te lezen. De bank die voor mij de meeste voorkeur krijgt is de nieuwe bank die we thuis (bij mijn ouders) hebben. Deze zit lekker hoog en heeft een breed zitvlak, waardoor ik lekker met opgetrokken benen mijn boek kan lezen. Ik moet echter wel alleen thuis zijn, want anders wordt ik snel afgeleid door de aanwezigheid van mijn familie.

Het strand

Het strand is ook een van mijn favoriete plekken. Wanneer ik op het strand ben heb ik vaak het idee dat ik niks moet, geen school, geen werk, geen verplichtingen, niks. Ook het geluid van de zee en gemoedelijke sfeer die er hangt zorgt bij mij voor optimale ontspanning. Het is voor mij belangrijk dat ik niks aan mijn hoofd heb wanneer ik een boek lees en het strand is daardoor de ideale plek voor een goed boek.

35486552_10212165144347584_5637661058702245888_n

In de natuur

In de natuur lezen vind ik heerlijk. In de natuur is vaak alleen maar het geluid van de wind en enkele dieren die er te vinden zijn. Mensen die zich bevinden in de natuur zijn vaak ook rustig en dit zorgt voor een fijne en rustige sfeer. Ik vind het dus heerlijk om met mooi weer lekker naar het bos of de heide te gaan en daar helemaal in mijn boek te duiken.

In de bibliotheek

In de bibliotheek kom ik niet zo vaak, omdat die in mijn stad niet heel groot is. In andere steden vind ik het echter wel fijn om naar de bieb te gaan. De rust die er is, maar tegelijkertijd de aanwezigheid van veel mensen creëert ook rust bij mij. Ik kan dan mijn boek lezen, maar dit ook afwisselen met af en toe om me heen kijken.

Op vakantie35479383_10212165255030351_5611016756635107328_n

Dit is niet echt een specifieke plek, maar wel heel belangrijk in dit rijtje vind ik. Op vakantie hoef ik niks, moet ik niks en kan ik dus volledig ontspannen. Ik heb geen gedachtes die afdwalen naar de dingen die ik nog moet doen en daardoor kan ik me dus volledig focussen op het verhaal. Op vakantie lees ik dan ook vaak veel meer en sneller en heb ik binnen no time veel meer boeken uit dan ik normaal gesproken lees.

 

Hebben jullie ook favoriete plekken waar je je boek erbij pakt? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s