Gekochte boeken in mei

Voordat ik me had voorgenomen geen boeken meer te kopen heb ik in de maand mei, zoals gewoonlijk, weer een aantal nieuwe boeken aangeschaft. Het zijn er negen in totaal, twee waargebeurde verhalen, vier thrillers en drieromans. Ik heb de boeken gekocht in de winkel, maar ook een aantal bij de bieb gekocht en eentje gekregen van de bibliotheek op mijn school.

Ik zal beginnen met de stapel boeken die ik heb gekocht bij de Kruidvat voor een klein bedrag. Dit heb ik volgens mij al eens eerder benoemd, maar de Kruidvat heeft vaak een aantal thrillers en romans in het assortiment voor maar een paar euro.

Als ik weg ben van Laura Lippman

Dit is een thriller die gaat over een vrouw genaamd Bambi. Bambi is getrouwd met Felix en ze hebben samen drie dochters. Op een dag verdwijnt Felix en Bambi weet niet waar hij en zijn geld zijn gebleven, maar vermoedt dat zijn minnares Julie wel meer weet hierover.Tien jaar later wordt echter het lichaam van Julie gevonden en wordt er een moordzaak heropend. Er ontrafelen zich allerlei geheimen en Bambi en haar kinderen weten zich hier geen raad mee.

Het verborgen kind van Marelle Boersma

Deze thriller gaat over musicalster Femke, ze is succesvol in haar werk en heeft een fijn relatie met Björn. Het enige wat er nog mist is een kind, maar deze wens blijft onvervuld totdat draagmoederschap nog de enige optie lijkt te zijn. Als blijkt dat de babymakelaar andere plannen heeft, begint voor Femke een zoektocht naar haar kind dat in buik van een andere vrouw zit.

De affaire van Santa Montefiore

34963492_10212107909476748_432929061304532992_n

Een roman die gaat over een vrouw, Angelica en de charmante Jack die ze tijdens een dinertje ontmoet. Het oppervlakkige flirten bij hun eerste ontmoeten zet zich voort wanneer ze niet mee bij elkaar zijn, via de mail. Angelica weet dat ze haar huwelijk en het geluk van haar kinderen niet op het spel zou zetten, totdat ze op een moment naar Kaapstad moet, de plek waar Jack zijn eigen wijngaard bezit.

Jack blijkt ongeneeslijk ziek te zijn en door de nabijheid van Angelica is de ziekte draaglijker voor Jack, tot het moment dat ze besluit om terug naar huis te gaan om haar huwelijk te redden.

Tweestrijd van Linda Jansma

Tweestrijd is een boek dat gaat over een gehersenspoelde vrouw die de keuze moet maken tussen overleven of ten onder gaan aan geweld van haar man. Hanna’s wereld lijkt voor de buitenwereld perfect, maar is in werkelijkheid verre van perfect. Haar leven wordt beheerst door intimidatie, geweld en bedreigingen. Op een moment besluit ze om weg te lopen, maar dit is een keuze die haar duur komt te staan…

Bridget Jones Baby van Helen Fieldling

Bridget Jones is zwanger en krijgt dus een baby. Ongevraagd krijgt ze de meest bizarre adviezen van mensen om haar heen, dronken singles en zelfgenoegzame moeders.

Belandt ze in echo’s die eindigen in totale chaos en is ze druk met allerlei zwangerschapscursussen. Echter is er nog een vraag onbeantwoord: wie is de vader eigenlijk?

———————————————————————————————————

Dit waren de boeken die ik bij de Kruidvat gekocht heb, ik heb daarnaast nog een boek in de boekenvoordeel shop gekocht, namelijk ‘Veroordeeld’ van Karin Slaughter. Dit is een deel van een serie van Karin Slaughter, ik heb de andere delen hiervoor nog niet gelezen, waardoor deze nog even op de wachtlijst staat.

Veroordeeld van Karin Slaughter

34750876_10212107910356770_6381118690754035712_nVanaf haar eerst dag wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Op diezelfde dag blijkt er ook een seriemoordenaar rond te lopen die het voorzien heeft op agenten en hij heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt.

Ook Maggie heeft het moeilijk op de werkvloer en zichzelf bewijzen voor aha broer enoom dat ze het aankan. De bundelen hun krachten samen en zijn ervan overtuigd de moordenaar te vinden die het op hen gemunt heeft.

 

———————————————————————————————————

De volgende twee boeken heb ik heel goedkoop gekocht bij de bieb. Bij de bibliotheek hadden ze een rek met boeken die weg moesten, daar heb ik deze twee tussen gevonden.

Tegenlicht van Esther Verhoef

Tegenlicht is een verhaal over een ontregelde jeugd. Vera Zagt heeft een moeilijke jeugd gehad, haar moeder zat vaak in een inrichting, haar vader haar hardhandig en ze werd gepest op school. Nu ze volwassen is heeft ze nog steeds last van de nasleep van haar jeugd. Vera verliest langzaam de controle wanneer haar relatie onder druk komt te staan, ze ondergaat de gevolgen van haar onverwerkte trauma.

De jongen van hiernaast van Irene Sabatini

Dit is een verhaal over een jongen en een meisje die opgroeien als buren in Bulawayo. Het verschil in klasse tussen de twee is duidelijk te zien. Het meisje is van middenklasse en de jongen is wat armoedig en wordt beschuldigd van een ernstige misdaad. Ondanks alle verschillen worden ze toch verliefd op elkaar, ze hebben veel verschillen en een achtergrond van politieke onzekerheid. In het boek wordt een mooie liefde beschreven, maar ook de geschiedenis van een mooi land.34815570_10212107910116764_8937931641393774592_n

———————————————————————————————————

Het laatste boek heb ik gekregen van de bibliotheek op school. Ik wilde hem lenen, maar toen bleek hij al een tijdje uit de collectie te zijn gehaald, waardoor ik hem gratis mee naar huis mocht nemen.

Een kind in nood van Torey Hayden

Het verhaal gaat over een juf die lesgeeft aan de zevenjarige Venus Fox. Venus spreekt niet, luistert niet en reageert nergens op. Men vermoedt dat er iets met haar aan de hand is, dat ze misschien doof is of een hersenbeschadiging heeft. De juf, Torey, wil de cirkel doorbreken en wil er alles aan doen om contact met Venus te krijgen. Ze probeert alles totdat er eindelijk een doorbraak komt, die veel trauma’s aan het licht brengen.

34700239_10212107909956760_8421041342456528896_n

Dit waren alle boeken die ik in de maand mei heb gekocht en gekregen. Wanneer ik de boeken ga lezen weet ik nog niet, omdat ik eerst nog een ander lijstje heb die ik af wil werken. Als jullie een tip hebben over welke boeken echte aanraders zijn, laat het achter in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s