Korte metten – Lisa Gardner

Korte metten is een thriller die je vasthoudt en waarvan je wil weten hoe het afloopt. In het begin was het moeilijk om in het verhaal te komen, maar al snel genoeg wilde ik weten hoe het verder zou gaan en vooral hoe het zou aflopen.

Wat heel mooi is aan dit verhaal is dat het vanuit een oogpunt van de moeder van Sophie (Tessa Leoni) wordt geschreven en het oogpunt van iemand die in het begin van het moederschap staat en dit eigenlijk nog niet onder ogen durft te zien (D.D.) en tegelijkertijd een meisje moet zoeken die zowel levend als dood aangetroffen kan worden. Het leven van beide vrouwen staat op z’n kop op hun eigen manier.

Tessa Leoni wordt zwaar mishandeld aangetroffen in haar huis, waar op de keukenvloer het lijk van haar doodgeschoten echtgenoot wordt aangetroffen. Aangeslagen wordt Tessa vervolgens ondervraagd en vervoerd naar het ziekenhuis, er valt echter weinig bij haar los te krijgen. D.D. die de zaak op zich neemt, stelt zichzelf en haar collega’s maar één vraag: ‘waar is de dochter van Tessa Leoni, Sophie, en wat is er met haar gebeurt?’

32740909_10211962038270059_3768322108426289152_n

D.D. stelt een zoekactie in naar Sophie Leoni en bekijkt alle mogelijkheden. Maar haar zoektocht blijkt niet makkelijk te zijn, mede doordat D.D. zelf in een moeilijke situatie zit. Doordat D.D. weinig eetlust heeft, vermoeid is en vaak misselijk is, is het oplossen van de zaak extra moeilijk en vergt het veel energie. Het vermoeden dat ze zwanger is van haar vriend waarvan ze niet weet of hij kinderen zou willen, zorgt voor de nodige emoties die ze niet kan gebruiken tijdens de zoektocht naar Sophie.

Tessa Leoni is ook bezig met de zoektocht naar haar dochter, maar doet dit op eigen houtje. Ze maakt haar eigen plannen en houdt iedereen op afstand.

Doordat je kan lezen wat beiden vrouwen denken en doen ontdek je als lezer hoe ook een rechercheur het bij het verkeerde eind kan hebben. Hoe een rechercheur moeite kan hebben om werk en privé gescheiden te houden.

Ik vond het zelf een hele goed thriller. Ik had zelf nog nooit een boek gelezen van Lisa Gardner, maar dit boek heeft mij zeker enthousiast gemaakt. Het boek houdt je vast van begin tot eind en het laat je afvragen hoe het afloopt. Voor liefhebbers van thrillers vind ik dit een echte aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s